Viser alle 16 resultater

Vil du vide mere omkring Emhætter til centralventilation?

En emhætte til centralventilation kræver, at der er centraludsugning der, hvor du bor. Det vil der primært være i lejlighedsbyggerier og på kollegier. Er der det, kan du glæde dig over, at du slipper for en støjende emhætte, når du laver mad.

Når der er centraludsugning i bygningen, er der nemlig ingen motor i emhætten. Det er typisk den, der skaber al støjen, når emhætten kører. Så vælger du en emhætte til centralventilation, er lydniveauet altså ikke noget, du behøver at lægge helt så meget vægt på, selvom det selvfølgelig er vigtigt.

Du kan nemlig kun høre lyden af luften, som bliver trukket ind gennem emhætten.

Sådan vælger du den rette centralventilation

Der er en række faktorer, som du skal tænke over, inden du vælger en emhætte til centralventilation. De vigtigste er:

  • Energimærkning: Emhætter til centralventilation benytter kun strøm til belysningen i emhætten. Derfor giver det ikke mening at energimærke denne type emhætter.

  • Sugeevne: Når du skal vælge en emhætte til centralventilation, bør du også sikre dig, at den har den rette sugeevne. Den skal kunne udskifte luften i rummet minimum 10 gange i timen. Derfor finder du den rette sugeevne ved at gange rumfanget i køkkenet med 10. Rumfanget på køkkenet finder du ved at gange højde, bredde og længde på rummet. Sugeevnen afhænger dog også af motoren i centralventilationen. Derfor er det en god ide at undersøge, hvor stor sugeevne den giver. Af samme grund er der tit ikke opgivet nogen sugeevne på emhætter til centralventilation – eller kun angivet hvor stort et sug, de kan klare.

  • Lydniveau: Med en emhætte til centralventilation behøver du ikke at tænke helt så meget over, hvordan lydniveauet er. En emhætte til centralventilation har nemlig ikke nogen indbygget motor. Derfor larmer den ikke lige så meget som andre emhætter. Af samme grund er der tit ikke angivet noget støjniveau.

  • Særlige funktioner: I dag kan du få emhætter med mange forskellige funktioner. Du bør derfor overveje, hvilke du har brug for. Særlige funktioner kan for eksempel være eftersug, som kører i en kortere eller længere periode, efter du har slukket for emhætten. Så er du helt sikker på, du får fjernet stegeos og fugt fra madlavningen.

Alternativer til centralventilation

Når du bor i en bygning med centralventilation, vil du typisk ikke have mulighed for at vælge en emhætte med egen motor. Du er derfor begrænset i dine muligheder i forhold til at vælge en emhætte.

Vil du ikke have en emhætte til centralventilation, kan du dog overveje en wirehængt emhætte. Den kræver ikke aftræk. I stedet bliver luften suget ind gennem et filter i emhætten og recirkuleret i rummet.

Da emhætten ikke skal kobles til en udsugningskanal, har du langt friere muligheder i forhold til, hvor du kan placere den.

Find nemt den rette centralventilation gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk forhandler vi ikke emhætter til centralventilation. I stedet skaber vi overblik over de bedste modeller på markedet. Og fortæller dig, hvor du kan købe dem billigst hos de danske webshop, som har det bedste omdømme på TrustPilot.

Så er du på jagt efter en ny emhætte, kan du derfor både spare tid og penge ved at finde din emhætte gennem os. Vores beskrivelser af emhætterne gør det nemt at vælge den rette, og derefter kan du klikke dig direkte videre til den billigste forhandler, som har emhætten på lager lige nu.

Rul tilbage til produktoversigten øverst, og start din jagt på den nye emhætte til centralventilation.