Vil du vide mere omkring Hus & Have?

Meget af det udstyr, som du finder her i kategorien hus og have, bruger du i hjemmet. Det er f.eks. udstyr til rengøring eller luftforbedring. Begge dele er nemlig med til at forbedre indeklimaet, så du og din familie kan holde jer sunde og raske. Derudover er der også udstyr, der gør nogle af opgaverne i hjemmet nemmere, så du har mere tid til at slappe af og hygge dig.

Det udstyr du finder til brug i haven, er bl.a. redskaber til at få en pænere have, der altid ser velholdt ud. Men også ting, som skaber hygge og gør det skønnere at opholde sig udendørs.

I kategorien finder du også udstyr, som ethvert hjem bare skal have for at opretholde et hjem og en have – f.eks. plæneklipper, støvsuger osv.

Hvilket udstyr finder du under hus og have

Herunder er kategorien opdelt i en ’til huset’-sektion og en ’til haven’-sektion. Så kan du nemt finde og læse om det, du har brugt for, inden du køber det i en af de webshops, der har det på lager.

Udstyr til huset

Udstyr til huset har vi opdelt i

  • Udstyr til forbedring af indeklimaet

  • Udstyr til opvarmning i huset

  • Rengøringsapparater

  • Udstyr til vask og strygning

  • Massagestole

Lad os kigge lidt nærmere på underkategorierne hver især.

Sådan vælger du, hvilket udstyr der kan forbedre dit indeklima

Når du skal vælge det rigtige udstyr til at forbedre dit indeklima med, skal du først finde ud af, hvad der skal forbedres.

Det handler i høj grad om kvaliteten af den luft, der er i dit hjem. Det handler selvfølgelig også om rengøring og udluftning. Rengøringsapparater kommer vi ind på senere. Nu skal det handle om luftkvaliteten.

Du kan vælge mellem dette udstyr til forbedring af indeklimaet

Når først du har afklaret, hvilke problemer der er med luften i dit hjem, så er det blot at finde det rigtige apparat til at fjerne problemerne med, for der findes et apparat til stort set alle problemer fra for høj luftfugtighed, over uren luft, til for høje indendørstemperaturer.

  • Affugtere: Med en affugter kan du fjerne vand og fugt i dit hjem. Er luftfugtigheden for høj, risikerer du nemlig at få svamp, skimmel og råd, hvilket er skadeligt for helbredet for dig og andre i boligen, samtidig med at det kan skade husets konstruktion. Så er luftfugtigheden i dit hjem for høj, så er det en affugter, du skal vælge. Luftfugtigheden kan du måle med et hygrometer. Den skal ligge på max 40-45 % i vinterhalvåret, og max. 60-65 % i sommerhalvåret.

  • Airconditions: I modsætning til blæsere, ventilatorer, køler en aircondition rent faktisk luften, hvor de førnævnte blot cirkulerer den og derved skaber en kølende fornemmelse. Nogle airconditions er stationære, mens andre er mobile og kan flyttes rundt mellem flere rum. Nogle airconditions har også andre funktioner ud over at kunne køle – som f.eks. at affugte og rense luften eller fungere som varmpumpe.

  • Blæsere og ventilatorer: Her kan du overordnet set vælge mellem to typer:

    • Gulvventilatorer, der står på gulvet. De har ofte en meget høj kapacitet, så den kan cirkulere store mængder af luft.

    • Ventilatorer/blæsere, der kan stå stort set alle vegne. Den er nemme at flytte rundt med og fylder ikke alverden.

  • Luftfugtere: En luftfugter er det modsatte af en affugter. Den tilfører fugt til rummet, hvis luftfugtigheden er for lav. For lav luftfugtighed (tør luft) er ikke godt for personer med allergi eller luftvejslidelser, som f.eks. astma eller bronkitis. Derudover kan det også ødelægge emner lavet af træ, såsom gulve, lofter, møbler osv. Der findes flere typer af luftfugtere, herunder ultralydsbefugtere, dampbefugtere, varmebefugtere og fordampningsbefugtere.

  • Luftkølere: En luftkøler trækker varm luft, fører den gennem et køleelement, der typisk er fyldt med vand, og blæser den afkølede luft ud igen. Da der bruges vand til kølingen, vil det også i større eller mindre grad tilfører fugt til rummet. Derfor er en luftkøler også bedst egnet til rum med tør luft. Der findes overordnet set tre typer:

    • Personlige luftkølere. De er ikke ret store og kan kun køle små mængder luft. De kan f.eks. stå på skrivebordet eller på en hylde.

    • Tårnluftkølere. Står oftest på gulvet og kan køle luften i større områder. De har oftest hjul, så de er nemme at flytte rundt med.

    • Vinduesmonterede luftkølere. De kan køle luften i større områder, men er fastmonteret i et vindue og kan derfor ikke flyttes.

  • Luftrensere: Med en luftrenser kan du fjerne eller reducere støv, dyrehår, pollen, skimmel, røg og kemiske forbindelser i luften. Dårlig luft pga. disse ting kan være med til at give eller forværre allergier og luftvejsgener.

Sådan vælger du det rigtige udstyr til opvarmning i huset

I første omgang, når du skal vælge opvarmning i dit hjem, skal du overveje, hvor stort et område løsningen skal varme op, og om det skal være en mobil løsning eller en fastmonteret løsning.

Derudover bør du også kigge på energiforbrug, støjniveau og vedligeholdelse.

Du kan vælge mellem disse løsninger til opvarmning af dit hjem

Når du har overvejet ovenstående, er du klar til at vælge. Du kan vælge mellem:

  • Varmeblæsere: En varmeblæser er den mobile løsning. Den kan flyttes fra lokale til lokale, men du kan selvfølgelig også købe flere varmeblæsere, hvis du har flere rum, hvor du mangler varme. En varmeblæser kan typisk indstilles, så den slukker, når en nærmere angivet temperatur er opnået.

  • Varmepumper: En varmepumpe er den stationære løsning. Der findes flere udgaver af varmepumper, herunder:

    • Luft-til-luft varmepumper, som bruger varmen fra udeluften til at opvarme luften indendørs.

    • Luft-til-vand varmepumper, som bruger varmen fra udeluften til at opvarme vandet i dit centralvarmeanlæg og din varmtvandsbeholder.

Derudover findes der også varmepumper i varmtvandsbeholdere. De bruger varmen i udeluften til at supplere el-patronen i varmtvandsbeholderen. Og der findes også varmepumper i tørretumblere. De opvarmer luften, som tørretumbleren bruger for at tørre tøjet.

Vælg de bedste rengøringsapparater til dine behov

Rengøringsapparater og -redskaber er uundværlige i ethvert hjem. Der skal støvsuges, vaskes gulve og meget mere. Og dit valg afhænger naturligvis af, hvilke opgaver du skal have løst.

Det kan være, at din støvsuger er gået i stykker, så skal du selvfølgelig have en ny. Eller at du er træt af at svinge gulvskrubbe og -klud, så kan du jo kigge dig om efter en gulvvasker.

Disse rengøringsapparater finder du i udvalget

Herunder kan du se, hvilke typer af rengøringsapparater du kan vælge imellem.

  • Damprensere: En damprenser laver vand om til damp og kan med dampen fjerne bakterier samt opløse skidt og snavs, som du derefter nemt lige kan fjerne med en klud eller børste. Damprenseren kan bruges på stort set alle typer af overlader – gulve, tæpper, stof, fliser og glas. Og den kan nemmere komme til i revner og sprækker end så mange andre rengøringsapparater, netop fordi den bruger damp.

  • Gulvvaskere: En gulvvasker er den perfekte afløser for gulvskrubben og -kluden. Den kan bruges på gulve af træ, fliser eller beton. Den fungerer enten som en vådstøvsuger eller med en børste eller en skive, der gør gulvet rent. Der findes tre typer:

    • Elektrisk gulvvasker, hvilket selvfølgelig fordrer en stikkontakt i nærheden eller en forlængerledning.

    • Batteridreven gulvvasker, der giver større bevægelsesfrihed, men kræver nok batterilevetid og opladning.

    • Robotgulvvasker, som klarer det hele selv, uden din medvirken, nøjagtigt som med robotstøvsugere.

  • Støvsugere: Du kan i udvalget her vælge mellem fire typer af støvsugere:

    • Håndstøvsugere, der er skøn at have ved hånden, når den lette rengøring skal klares, såsom krummerne fra morgenbordet, resterne rundt om hundens madskål eller sæder, kardanboks osv. i bilen. Den er ikke velegnet til at støvsuge hele huset med. Håndstøvsugere er oftest genopladelige.

    • Ledningsfri støvsugere giver dig stor bevægelsesfrihed og bedre muligheder i små rum, da du ikke er begrænset af hverken ledning eller støvbeholder. Nogle af dem er designet, så du kan skille stangen ad, og du på den måde også kan bruge den som håndstøvsuger. Ledningsfri støvsugere er opladelige.

    • Robotstøvsugere er din nye rengøringsmedhjælp. Den klarer arbejdet automatisk og kører selv i ladestation, når den skal oplades. Selvom den undgår forhindringer er det en god idé at fjerne løse genstande – som legetøj og lignende fra gulvet, så den nemt kan komme til at udføre sit arbejde på det tidspunkt, du har programmeret den til.

    • Vådstøvsugere både vasker og støvsuger dit gulv. Først sprøjter den vand og rengøringsmiddel på gulvet, og så suger den det op igen sammen med støv og snavs. Den egner sig ikke til gulvtæpper, som damprenseren, men er perfekt til træ-, flise- og betongulve.

Find det rigtige udstyr til vask og/eller strygning

Hvilke behov har du, når det gælder om at få dit tøj til at blive flot og glat? Skal det være en løsning, der er mobil, så du f.eks. kan få tøjet strøget, når du er på farten? Skal det være en billig løsning? Eller skal det bare være nemt og gå stærkt?

Det er nogle af de behov, du bør overveje, inden du køber.

Dette udstyr til vask og strygning kan du vælge imellem

Når du har afstemt dine behov, får du ikke svært ved at vælge, hvilken løsning du vil benytte dig af. Så skal du blot klikke dig ind på udvalget og finde ud af, hvilken model du vil købe. Og det kan indkøbsguiden under de forskellige produktkategorier lede dig i retningen af. Herunder kan du se mulighederne.

  • Dampstationer og steamere: Begge typer anvender damp til at glatte tøjet med. Og begge gør det lodret, så du ikke behøver et strygejern. Det betyder altså at dit tøj skal hænge på en bøjle eller lignende, mens du stryger det. Og gardinerne kan blive hængende på stangen. Dampstationen fylder væsentligt mere, men er oftest lettere at bruge, da vandbeholder ikke sidder på selve steameren. Håndsteameren er nemmere at tage med i kufferten, da den ikke fylder ret meget. Til gengæld skal der i de fleste tilfælde påfyldes vand oftere.

  • Strygejern og strygebrætter: Den gode, gamle løsning. I denne kategori finder du også den type strygejern, der kaldes roterende strygejern. Det er stort set det samme som de ruller, der stod på vaskerier i gamle dage. Nu bare til privat brug. De er perfekte, når der skal stryges duge, gardiner og andre større emner.

  • Tørrestativer: Tørrestativer kan fås til udendørs eller indendørs brug. De fleste indendørsmodeller er mobile nok til, at de kan flytte udendørs, når det er vejr til at tørre tøj udenfor. Dog findes der også nogle fastmonterede, som f.eks. væg- og loftstativer.

Køb den bedste massagestol fra udvalget

Når du skal vælge den bedste massagestol til dine behov, er det vigtigt, at den model du vælger, kan massere dig, lige dér hvor du har brug for det. Massagestole kan massere nakke, skuldre, ryg, lænd, hofter, sæde, ben og/eller fødder. Men det er langt fra alle modeller, der kan det hele.

Dernæst er det også en god idé at kigge på design, pris og funktioner.

Udstyr til haven

Udstyr til haven har vi opdelt i

  • Haveredskaber

  • Udstyr til at skabe en god stemning med

Læs mere om det forskellige udstyr herunder.

Hvilke haveredskaber har du brug for?

Hvis du er glad for at gå i haven, har du garanteret allerede en masse haveredskaber. I kategorien her finder du redskaber, der kan gøre dit arbejde nemmere eller gøre din have pænere. Vil du gerne have begge fordele, skal du købe en af hver type.

Typer af haveredskaber, du kan vælge imellem

Du finder to typer af haveredskaber til din have i udvalget herover.

  • Græstrimmere: En græstrimmer er den perfekte løsning, hvis din have skal se veltrimmet ud. Den er nem at komme til med, når der skal klippes græs eller ukrudt rundt om buske, bede, træer, kantsten osv. Der findes tre typer:

    • Elektrisk – skal aldrig fyldes eller lades op. Den er ofte kraftig og kan klare genstridige græstotter. Til gengæld er du begrænset af ledningen, der både kan være i vejen og være for kort.

    • Batteridreven – har ikke det store strømforbrug. Den er ofte tung – pga. batteriet. Du er ikke begrænset af ledningen, men det er du af batterilevetiden. Så køb en med en kapacitet, der dækker dit behov.

    • Benzindreven – er en kraftig og robust maskine. Kan være ret så tung – afhængig af benzinmængden. Her er du hverken begrænset af ledning eller batterilevetid. Til gengæld skal der benzin på af og til.

  • Robotplæneklippere: En robotplæneklipper klipper din plæne helt automatisk, helt som du vil have det, vel at mærke efter installation og programmering. Nogle er bedre til at klare forhindringer end andre. Men oftest er de ikke så gode til at komme helt ind til kanten, f.eks. om bed, buske osv. Så får du brug for en græstrimmer.

Find udstyr til at skabe stemning med

Der er mange måder at skabe stemning i haven, på terrassen eller i udestuen på, og måske forlænge sommeren og sommeraftenerne på. Vælg den måde – eller måske flere – du, din familie og venner skal hygge på.

Det finder du i udvalget til skabe stemning med udendørs

Du finder to ting, som kan være med til at skabe god stemning, og forlænge sommeraftenerne med.

  • Bålsteder: Med et bålsted får du mere end én fordel. Du får varme til kroppen, du kan lave mad udendørs, du får hyggelig belysning, og du får den beroligende effekt af de blafrende flammer. Og så er det en begrænset ild frem for et bål direkte på jorden, hvilket kan være farligt.

  • Terrassevarmere: En terrassevarmer varmer luften på terrassen op, så det bliver varmere at opholde sig på den. Du kan få dem stående, væghængt eller lofthængt. Der findes flere typer, herunder:

    • Gasdreven – giver høj varmeeffekt

    • Elektrisk – ingen påfyldning af gas

    • Infrarød – giver en mere målrettet varme

Find udstyr til hus og have ved at bruge Hvidevarebanditten.dk

Du kan ikke købe udstyr til hus og have her på Hvidevarebanditten.dk. Til gengæld slipper du for at skulle besøge den ene webshop efter den anden for at finde lige netop det udstyr, som du har brug for, billigst.

Det arbejde gør vi for dig. Alle de produkter du finder i udvalget, har vi nemlig fundet i forskellige, danske webshops, der har gode anmeldelser fra andre kunder.

Til hver underkategori får du desuden en lynguide til, hvad du skal overveje, før du køber for at finde lige netop det produkt, der dækker dine behov, krav og ønsker.

Det er altså nemt for dig at danne et overblik over, hvad der findes på markedet og at finde det bedste for dig. Når du har fundet det udstyr til hus og/eller have, du skal bruge, klikker du dig bare ind på det. Så får du en liste over, hvilke forhandlere der har det på lager. Er der flere forhandlere står den billigste altid øverst. Dernæst er det bare at klikke på forhandleren, så kommer du direkte til produktet i webshoppen, hvorefter du kan købe det.