Viser alle 63 resultater

Vil du vide mere omkring Ventilatorer?

Hvad er mere behageligt på en varm sommerdag end en kølig brise.

Men sidder du indendørs – f.eks. på jobbet – på sådan en sommerdag, er der ingen måde, du lige kan få det til at ske. Heller ikke selv om du har åbnet vinduerne, og kørt en eventuel solafskærmning ned foran vinduerne.

Medmindre du selvfølgelig har en ventilator til at give dig den kølige brise, du garanteret sidder og drømmer om.

Den kan du finde i mange forskellige størrelser og udformninger her på siden. Her er både små, praktiske bordventilatorer, gulvventilatorer til at stille i et hjørne og loftventilatorer, som kan skabe en svalende luftcirkulation i hele lokalet.

Hvordan finder du den rigtige ventilator til dit behov

Når du skal vælge den rigtige ventilator til at gøre sommervarmen til at holde ud, kan du med fordel se på disse parametre:

 • Størrelsen på lokalet: Hvor stort er det lokale eller område af lokalet, du gerne vil skabe bedre luftcirkulation i? Sidder du i et større lokale – f.eks. et storrumskontor – og kun skal bruge ventilatoren lokalt på dit skrivebord, kan en bordventilator være en god løsning. Men er I flere kollegaer samlet i et mindre lokale – eller på et afgrænset område i lokalet – er en gulvventilator den bedste løsning. Eller en loftventilator placeret centralt i lokalet eller området, som I sidder i.

 • Strømforbruget: En ventilator skal typisk køre i mange timer hver dag. Der for bør du vælge en model med et lavt strømforbrug. Her kan du med fordel holde øje med ventilatorens energiklasse. Den fortæller, hvor strømøkonomisk ventilatoren er. Energiklassen går fra A (lavest energiforbrug) til G (højest energiforbrug). I praksis er energiklasse A – og til dels også B – endnu uopnåelig. Derfor finder du de mest energibesparende ventilatorer i energiklasse C.

 • Antal hastigheder: Vil du have de bedste muligheder for at tilpasse ventilatorens ydeevne til den given situation, bør du vælge en ventilator med mulighed for at vælge mellem flere hastigheder. I de fleste situationer vil 3 hastigheder være tilstrækkeligt til at dække alle funktioner. Men jo flere hastighedstrin du har til rådighed, jo mere præcist kan du tilpasse ventilatoren til behovet.

 • Drejefunktion: Ud over flere hastigheder kan en dreje- eller oscillatorfunktion hjælpe med at sprede luftstrømmen mere jævnt i lokalet. Den ses tit på gulv- og bordventilatorer, og får selve ventilatorhovedet til at svinge fra side til side, så luften spredes mere jævnt i lokalet. Det mindsker følelsen af træk.

 • Støjniveauet: Det kan ikke undgås, at ventilatoren støjer en lille smule, når den kører. Men skal du f.eks. bruge ventilatoren i soveværelset, eller bliver du nemt irriteret over eller distraheret af støj, skal du naturligvis gå efter en ventilator, som støjer mindst muligt. Støjniveauet opgives i decibel (dB(A)), hvor almindelig tale svarer til 60 dB(A). En støjsvag ventilator skal helst ligge på under 20-25 dB(A) eller lavere. Det svarer til en hviskende samtale.

 • Timerfunktion: Skal du bruge ventilatoren i soveværelset eller et andet sted, hvor der kun er behov for, at den kører i en begrænset periode, er det en god ide at vælge en ventilator med timerfunktion. Den kan typisk indstilles i trin på en time ad gangen. Derved sikrer du, at ventilatoren slukker af sig selv, hvis du skulle glemme det, fordi du har travlt med at komme ud ad døren. Eller er faldet i søvn.

Sådan mindsker du risikoen for træk fra din ventilator

En af de største udfordringer ved at bruge en ventilator til at køle dig ned i sommervarmen, er, at du kommer til at sidde i træk.

For selv om du måske ikke mærker den kølige luftstrøm som ubehagelig, fordi det er gloende varmt, der hvor du sidder, kan det nemt give dig en sommerforkølelse. Samt øge risikoen for allergiske reaktioner, fordi du hele tiden får blæst pollen og andre allergener direkte hen i hovedet på dig.

Vil du undgå at få for meget træk fra din ventilator, kan du med fordel:

 • Placere ventilatoren strategisk: Placer ventilatoren, så den er rettet mod loftet eller en væg i stedet for at pege direkte mod dem, som sidder i lokalet. Dette kan hjælpe med at sprede luftstrømmen mere jævnt i lokalet, uden at det skaber direkte træk.

 • Justere ventilatorens hastighed: Justér hastigheden på ventilatoren, så den ikke kører hurtigere, end det føles behageligt. Hvis ventilatoren er indstillet til en høj hastighed, kan luftstrømmen føles mere intens og skaber nemmere forkølelsesgivende træk.

 • Bruge dreje- eller oscillatorfunktionen: Hvis ventilatoren har en drejefunktion, bliver luftstrømmen spredt mere jævnt i rummet og reducerer det direkte træk til de korte perioder, hvor ventilatoren peger i din retning.

 • Kombinere med en aircondition: Hvis du bruger en ventilator i et rum med aircondition, kan du sænke temperaturen på airconditionenheden og justere ventilatoren til en lavere hastighed. Derved cirkuleres den kølige luft bedre i hele rummet, uden at det skaber træk. Samtidig sparer det også på strømforbruget til airconditionenheden.

 • Bruge en skærm eller folie: Hvis ventilatoren skaber træk, kan du overveje at placere en skærm, et klæde eller noget folie foran ventilatoren, så luftstrømmen spredes mere jævnt.

Hvor kraftigt trækket føles, afhænger af faktorer som ventilatorens størrelse og hastighed, størrelsen på lokalet og ventilatoren placering. Så tag lidt tid, find den optimale indstilling og justering, så du udgår eller mindsker trækket mindst muligt – og slipper for den irriterende sommerforkølelse.

Hvilke alternativer er der til ventilatorer

Synes du ikke, en ventilator er den bedste løsning, kan du med fordel se nærmere på:

 • Airconditions – nedkøler luften i lokalet uden at skabe nogen nævneværdig luftcirkulation.

 • Varmepumper – kan bruges som airconditions om sommeren, så de køler luften ned indenfor.

 • Luftkølere – gør det muligt at køle luften ned med vand, så du kan slippe for så meget træk.

Du kan også tjekke vores kategorier med gulvblæsere ud, hvis du vil have flere bud på gulvventilatorer.

Find din nye ventilator hos Hvidevarebanditten

Hos Hvidevarebanditten har vi samlet de mest populære modeller af ventilatorer, som kan købes i udvalgte danske webshops med høj kundetilfredshed. Så kan du nemt få overblik over dine muligheder, uden at skulle klikke rundt mellem forskellige webshops.

Når du har fundet den mest velegnede model i produktoversigten ovenfor, kan du se, hvilke af de udvalgte webshops, som sælger den, og hvad den koster hos dem.

Så kan du nemt klikke dig ind, og bestille din nye ventilator hos den billigste webshop uden risiko for en dårlig kundeoplevelse.