Vil du vide mere omkring Køkken & Madlavning?

De fleste af apparaterne i kategorien køkken og madlavning er nogle, der gør dit liv lidt nemmere: Med elkedlen behøver du ikke at vente lige så længe på, at vandet i gryden koger. Med popcornmaskinen kan du få frisklavede popcorn uden at bekymre dig om, at de brænder på i gryden. Eller sviner i mikroovnen.

Og æggekogere, elektriske smokere, espressomaskiner og ismaskiner giver bedre madoplevelser i hverdagen.

Altså får du lidt mere luksus i hverdagen, fordi du både sparer tid og typisk også får et bedre og mere ensartet resultat, end hvis du skulle lave det i hånden. Eller måske gør det meget bedre, end den købte version af det samme produkt. F.eks. kan du med en slowjuicer lave en juice, som er meget mere frisk og lækker i smagen, end de juicer du kan købe på karton.

Endelig er der også en række produkter i Køkken og madlavning-kategorien, som er nødvendige for, at du overhovedet kan tilberede den mad, du ønsker. F.eks. en slowcooker eller en sous vide stav.

Hvilket udstyr finder du under køkken og madlavning

Samlet set finder du stort set alle former for udstyr til madlavning og brug i køkkenet i denne kategori.

Så for overskuelighedens skyld har vi opdelt gennemgangen i:

  • Udstyr og maskiner til grilning

  • Blendere og foodprocessorer

  • Forskellige typer køkkenmaskiner

  • Maskiner til fremstilling af drikkevarer

  • Andre former for køkkenudstyr

Lad os se nærmere på de forskellige overordnede kategorier

Sådan vælger du den rette grill

Når du køber en grill, skal du først og fremmest tænke over, hvilken form for opvarmningskilde, den skal bruge. Gasgrill og elgrill varmer hurtigt op, og det kan derfor gøre, at du får brugt din grill noget mere. Der er dog også noget hyggeligt ved en kulgrill eller en grill, som bruger træpiller, og så gør det noget ekstra ved smagen.

Derudover skal du selvfølgelig tænke over, hvor stor en grill du vil have. Her kommer det både an på, hvor meget mad du skal grille (har du en stor familie?), og hvor grillen skal stå henne. Skal den stå på altanen, har du måske ikke plads til en ordentlig moppedreng af en grill – eller måske vil du netop gerne prioritere at have en stor grill stående, fordi du forventer at bruge den meget. Til gengæld bliver du måske så mere udfordret på at sidde på altanen.

Du bør også overveje, hvor nemt eller svært det er at gøre grillen ren. En elgrill er for eksempel nemmere at rengøre end en kulgrill, da den oftest er mindre. Derudover behøver du ikke bekymre dig om at fjerne aske efter kullene, når du har en elgrill eller en gasgrill.

Endelig spiller prisen naturligvis også en rolle for, hvilken type grill du vælger. En kulgrill er for eksempel væsentligt billigere end en gasgrill. Så med en kulgrill vil du typisk få noget mere for pengene. Også når det gælder røgsmag.

Hvilke grilltyper kan jeg vælge imellem?

Udover varmekilden findes der også mange andre parametre at vælge grill efter. F.eks. størrelsen, mærket eller anvendelsen. Derfor har vi opdelt udvalget af grilltyper på en måde, så du altid nemt kan finde den form for grill, der passer til dit behov:

  • Bordgrill: En bordgrill er, som navnet antyder, en grill der ikke er større, end den kan stå på bordet. Den er smart til dig, som har en lille have, gerne vil grille fra altanen, eller gerne vil tage din grill med dig. Også her kan du vælge mellem kul, gas eller el. Her giver kul den velkendte grillsmag, gas den hurtige varme, og elbordgrillen gør det muligt at varme paninier, sandwich og stege både bøf og varme boller til en burger.

  • Elektrisk grill: En elektrisk grill er en smart form for grill, der hurtigt varmer op, hvor det er nemt at regulere temperaturen. Samtidig behøver du ikke bruge så meget tid på at rengøre den, når du har brugt den, fordi den typisk ikke er så stor. Ulempen ved den er, at du skal stille den et sted, hvor du nemt kan sætte den til en stikkontakt. Eller have en lang forlængerledning Det giver derfor selvfølgelig nogle begrænsninger i forhold til, hvor du kan placere grillen henne.

  • Elektrisk smoker: En elektrisk smoker kan ikke erstatte en grill, da den er fremstillet til at ryge kødet og ikke stege det. Men den har mange af de samme fordele som en elektrisk grill: Den er hurtig til at varme op, og det er nemt at ændre temperaturen. Samtidig vil der også være den samme ulempe med, at du ikke bare kan placere den, hvor du vil, fordi den skal kunne tilsluttes en stikkontakt.

  • Gasgrill: En gasgrill er også en grill, som er hurtig til at varme op, og hvor det er nemt at ændre temperaturen. Derudover udvikler den mindre røg, så dit tøj ikke kommer til at lugte lige så meget af at grille, og så du heller ikke generer naboen helt så meget. Ulemperne ved en gasgrill er, at du selvfølgelig altid skal sørge for at have en gasflaske stående til grillen, og at gasgrillen ofte er dyrere end kulgrillen. Og så skal du bruge en særlig røgindsats, hvis du vil have den ”ægte” grillrøgsmag.

  • Kulgrill: En kulgrill er en relativt billig form for grill, som du nemt kan placere der, hvor du ønsker i haven. For nogle er det kun en kulgrill, der giver den ægte grilloplevelse, og du kan opnå nogle meget høje temperaturer med kulgrillen. Minusset er, at kulgrillen er længere tid om at varme op end elgrillen og gasgrillen, at du ikke lige så nemt kan justere temperaturen, og at du skal bruge mere tid på at gøre den ren.

  • Røgeovne: Med en røgeovn kan du give dine madvarer en helt særlig røgaroma, som du ikke vil kunne opnå med andre produkter. Derudover betyder røgning, at dine madvarer får en meget længere holdbarhed. For eksempel er en røgeovn god til kød, pålæg og ost. Men kan også bruges til at give smag til f.eks. salt.

  • Smoker: En smoker er en grill, der er udviklet særligt til langtidsbehandling af fødevarer, mens de bliver varmrøget. Den kan for eksempel bruges til pulled pork, og andre former for kød og fisk. Det gør en smoker til den perfekte stemnings- og forventningsskaber til havefestens måltid.

  • Træpillegrill: Vil du have en grill, der er hurtig at tænde op i, men hvor du stadig får den lækre smag af bål, er en træpillegrill en god mulighed. En træpillegrill kan blive varm på cirka 10 minutter, og du har mulighed for at vælge forskellige former for træpiller og dermed give din mad forskellig røgsmag. For eksempel kan du få træpiller med smag af eg, kirsebær og æble.

  • Weber elgrill: Weber er selvfølgelig en klassiker inden for grill med deres flotte, velkendte design. En Weber elgrill er en effektiv grill, hvor du får alle fordelene ved at vælge en elgrill kombineret med Webers ikoniske grillviden.

  • Weber gasgrill: En Weber gasgrill er hurtigt til at tænde op, og det er nemt at regulere temperaturen på grillen. Dermed risikerer du ikke, at din mad brænder på. Samtidig får du adgang til masser af udstyr og tilbehør, der oftest også passer til andre Weber-grilltyper.

  • Weber kulgrill: En Weber kulgrill er for mange indbegrebet af at grille på den gode, gammeldags måde. Det kan godt være, at det tager lidt længere tid at tænde op, og at du ikke har de samme muligheder for at regulere temperaturen, men den ikoniske kulgrill giver den rigtige grillsmag.

Sådan vælger du den rette blender eller foodprocessor

Når du skal vælge en blender, skal du først og fremmest tænke over, hvor stor en maskine du har brug for. Har du brug for at blende mindre portioner, kan du bruge en stavblender. Har du derimod bare brug for at blande flere ingredienser sammen, kan en håndmixer være et bedre valg.

Men skal du have finhakket, mostet eller juice noget, er en blender den alsidige og smarte løsning, fordi den kan alle tre ting. Har du yderligere tit behov for at få findelt eller æltet noget sammen, kan du også overveje en foodprocessor.

Udover størrelsen bør du tænke over, hvordan du kan tilsætte ingredienser undervejs. Det skal helst være så nemt og sikkert som muligt i forhold til den måde, som du vil bruge den på. Derudover skal du også nemt bagefter kunne hælde din mad op i en skål, et glas eller hvad du nu vil bruge til at opbevare det færdige resultat i.

Hvilke blendere og foodprocessorer kan jeg vælge imellem?

Der findes flere forskellige former for blendere og foodprocessorer. Hver især kan de noget forskelligt. Det er derfor en god ide, at du gør dig nogle tanker i forhold til, hvilken der er den rette.

  • Blender: En blender er praktisk til at findele forskellige former for mad. De fleste blendere vil både kunne klare våd og tør mad. Vær opmærksom på, hvor stor en kande der er til blenderen, og om du har mulighed for at tage den af.

  • Foodprocessor: Hvor en blender er fremstillet udelukkende til at blende din mad, kan en foodprocessor klare flere forskellige former for opgaver. Det kan for eksempel være hakning af grøntsager. Foodprocessoren er dog ikke helt så god til at blende våde ingredienser til en jævn blanding, men fungerer rigtig godt med tørre og hårdere ingredienser. For eksempel hvis du har brug for at få findelt eller hakket gulerødder.

  • Håndmixer/håndmikser: En håndmixer er smart til at røre mindre portioner af mad sammen. Det kan for eksempel være en dej eller fløde, der skal piskes til flødeskum. Når du står med en håndmixer, vil du nemt kunne vurdere madens substans, og om der for eksempel er klumper i, eller om den er ved at blive pisket for hårdt.

  • Minihakker: En minihakker er god, når du skal have hakket mindre portioner af mad. Det kan være effektivt til det, som du ellers vil have svært ved at finhakke jævnt selv. Det kan for eksempel være nødder, krydderurter eller løg.

  • Røremaskiner: En røremaskine vil typisk kunne klare større portioner af mad end en håndmixer. Det kan også klare mad, der er noget trægere. For eksempel kan du få røremaskiner, der kan ælte dej. Omvendt kan en røremaskine også bruges til at give sammenpisket mad en mere luftig konsistens.

  • Køkkenmaskine: En køkkenmaskine er på mange måder det samme som en røremaskine, og de to begreber bliver også tit byttet rundt. Køkkenmaskinen er er som udgangspunkt en røremaskine, men kan tilsluttes forskellige former for tilbehør. Så kan den også fungerer som f.eks. blender, elektrisk rivejern, pastamaskine, kødmaskine og meget, meget mere.

  • Stavblendere: Skal du kun blende en mindre portion, er en stavblender en god løsning. Den har ikke lige så meget kraft som en almindelig blender, og du kan derfor for eksempel have sværere ved at blende noget, der er frossent. Til gengæld kan du f.eks. blende f.eks. sove direkte i gryden, og undgår at skulle hælde varme væsker omkring. Stavblenderen har også den fordel, at den er nemmere at gøre ren.

Sådan vælger du den rette køkkenmaskine

De fleste køkkenmaskiner er tilpasset til et bestemt formål, og det handler derfor om, at du vælger den rigtige maskine til dit formål. En bagemaskine kan for eksempel ikke erstatte en brødrister, og en pastamaskine er ikke velegnet til at rulle andre former for deje ud en pastadej.

Køkkenmaskinerne er med til at gøre din hverdag nemmere, da de ofte kan gøre en proces enklere. Det gælder for eksempel for ismaskinen. Den sparer dig for at skulle røre manuelt i isen med jævne mellemrum. Og æggekogeren gør det nemt og hurtigt at få kogt et par æg.

Hvilke køkkenmaskiner kan jeg vælge imellem?

Du skal selvfølgelig vælge den køkkenmaskine, som passer til dit formål. Da køkkenmaskiner er meget forskellige, kommer det netop an på, hvad du skal lave med dem:

  • Æggekoger: Med en æggekoger bliver det meget enkelt at koge æg. Den er særligt praktisk, hvis I i familien har forskellige præferencer i forhold til, hvordan jeres æg skal være. Æggekogeren kan både lave blødkogte, smilende og hårdkogte æg, og du kan åbne den og tage æggene ud, så alle får æg på den måde, som de godt kan lide.

  • Bagemaskine: Med en bagemaskine kan du gøre bagningen langt nemmere. Du hælder bare ingredienserne i. Så blander maskinen dem selv, hvorefter den også sørger for at bage dem. De fleste bagemaskiner har endda en timer, så du kan indstille dem til at have færdigbagt brødet, når du står op om morgenen.

  • Brødrister/ toaster: En brødrister er hurtig og effektiv til at riste brød i, og mange kan slet ikke forestille sig at gøre det på andre måder. Når du skal vælge en brødrister, bør du tænke over, om du vil have en flad brødrister, som brødet ligger på, eller om du vil have en toaster, hvor du stikker brødet ned i brødristeren.

  • Candyflossmaskine: Er du vild med candyfloss, skal du selvfølgelig have en candyflossmaskine. Det er ikke rigtig muligt at tilberede de lækre sukkersnacks på andre måder.

  • Dehydrator/dehydrators: En dehydrator trækker stort set al væden ud af madvarerne, så de får en anden smag, konsistens og tekstur. Du kan for eksempel bruge den til frugt, grønt, kød og brød. Dehydratoren giver en god mulighed for at eksperimentere med ingredienser til madlavningen.

  • Ismaskine: Vil du tilberede din egen is, hvor du har mulighed for at eksperimentere med smagen eller bare være sikker på, hvilke ingredienser der er i, skal du bruge en ismaskine. Ismaskinen gør langt det meste af arbejdet for dig, så du sparer meget tid og kræfter i forhold til at tilberede din egen is manuelt i fryseren.

  • Kødhakker: En kødhakker er – som navnet siger – effektiv til at hakke kød. Vil du have hakkekød i en god kvalitet, er det ofte den mest sikre og nemme vej at gå. I dag er de fleste kødhakkere elektriske, hvilket betyder, at arbejdet med dem ikke er lige så hårdt. Til de fleste kødhakkere medfølger der også forme, som gør det muligt at forberede dej til småkager. F.eks. til julebagningen.

  • Køkkenvægt: Det er svært at undvære en køkkenvægt, fordi stort set alle opskrifter angiver en præcis vægt for, hvor meget af en ingrediens du skal bruge. Overvej, hvor præcis en vægt du har brug for. Har du for eksempel ofte brug for at afveje krydderier, har du brug for en meget præcis køkkenvægt.

  • Mikrobølgeovn: Vil du hurtigt kunne varme din mad op, er en mikrobølgeovn oplagt. Har du ikke en ovn, kan den i nogen grad erstatte den, ligesom der findes særlige retter, som kun kan tilberedes i en mikroovn. Du kan også bruge den til at koge ris og pasta i. Derudover er en mikrobølgeovn uundværlig til at tilberede popcorn i – hvis du ikke har en popcornmaskine.

  • Pålægsmaskine: Vil du fremstille pålæg selv, eller køber du pålæg, der ikke er skåret, har du brug for en pålægsmaskine til at skære ensartede skiver. Det vil være næsten umuligt at skære lige så ensartede, tynde skiver i hånden, som du kan med en pålægsmaskine. Hvis du vælger en pålægsmaskine med takket klinge, vil du derudover også kunne skære brød med den.

  • Pastamaskine: Er du vild med at tilberede din egen pasta, er en pastamaskine en stor hjælp. Når du skal vælge en pastamaskine, skal du først og fremmest tænke over, hvilke pastatyper du ønsker at bruge i madlavningen. Og købe det nødvendige tilbehør til dem.

  • Popcornmaskine: Med en popcornmaskine bliver det overordentligt nemt at tilberede popcorn. Du kommer bare majskornene i maskinen. Så klarer den resten. Du behøver ikke at stå at holde øje med en gryde eller stå på spring ved mikroovnen, så popcornene ikke brænder på. Derudover er det faktisk også lidt sundere at tilberede popcorn i en popcornmaskine, da du ikke bruger lige så meget fedtstof.

  • Riskoger: Spiser du mange ris, kan en riskoger være en god investering. Med den kan du nemt og hurtigt tilberede ris, mens du koncentrerer dig om andre dele af madlavningen. Dermed sparer du også plads på komfuret. Hvis du vil bruge riskogeren til flere forskellige former for tilberedning, kan du vælge en riskoger, der også har en indsats til at dampe grøntsager.

  • Tefal Snack Collection: Tefal Snack Collection er en samling af plader, der kan sættes i en særlig form for Tefal toastmaskine. Dermed får du mulighed for at tilberede andre former for snacks også. Det kan for eksempel være kager, pirogger, vafler eller doughnuts.

  • Toastmaskine: Er du vild med toast, er en toaster en oplagt køkkenmaskine at have stående. I toasteren kan du nemt og hurtigt tilberede lækre og sprøde toast; perfekt til en snack eller nem aftensmad.

  • Vaffeljern: Vafler er faktisk ikke så svære at tilberede selv. Specielt ikke hvis du har et vaffeljern. Overvej, om du vil have et klassisk vaffeljern til diamantformede vafler, et vaffeljern til bubble waffles eller et vaffeljern til belgiske vafler.

  • Vakuumpakkere: Vakuumpakning er en god måde at forlænge holdbarheden af din mad. Med vakuumpakning kan din mad holde sig længere i fryseren uden at tage smag. Og tilberedt mad kan holde sig i op til 14 dage i køleskabet. Vakuumpakkeren er også uundværlig til dig, der tilbereder mad sous vide. Husk at overveje, hvilken størrelse vakuumpakker du har brug for, når du skal vælge en.

  • Varmeplader: Varmeplader kan enten være til at stille dine gryder på, så maden i dem bliver holdt varm, eller til at tilberede mad på. Det kommer an på, hvilken type du vælger. Nogle varmeplader kan fungere som løse kogeplader. Så hvis du fra tid til anden har brug for ekstra kogeplader, kan de være en mulighed.

Sådan vælger du den rette maskine til drikkevarer

Lige som der findes mange forskellige maskiner, du kan bruge til at fremstille madretter med, findes der også en række forskellige maskiner, som du kan bruge til at fremstille drikkevarer med. Dermed kan du få fremstillet lige præcis den form for drikkevarer, som du godt kan lide – og hjemmelavet er jo stort set altid bedre end det, du kan købe.

Hvis du først bliver god til at bruge en juicer, vil du for eksempel have uanede muligheder i forhold til, hvilken form for juice du kan tilberede. Det samme gælder, hvis du er vild med kaffe. Der kan du købe den kaffemaskine, som passer til lige præcis dine kaffepræferencer.

Hvilke maskiner til drikkevarer kan jeg vælge imellem?

Der findes et stort udvalg af forskellige former for maskiner til drikkevarer. Det er selvfølgelig vigtigt, at du tænker over, hvilke former for maskiner du har brug for:

  • Elkedel/elkedler: Kogt vand kan måske ikke som sådan siges at være en drikkevare. Men det skal tit bruges til at fremstille forskellige former for varme drikkevarer. Det kan være te, varm kakao eller kaffe. Derudover kan du selvfølgelig også bruge kogt vand til en lang række andre formål og nyde godt af, at det bliver fremstillet hurtigt og effektivt i elkedlen.

  • Espressomaskine: Er du vild med espresso, har du brug for en god espressomaskine, som du kan tilberede den på. Mange har en ide om, at espressomaskiner er svære at betjene. Men det kommer helt an på, hvilken type du vælger. De manuelle espressomaskiner kræver stor viden og et godt håndelag. Men de automatiske har et display, hvor du bare skal trykke på en knap, for at vælge den espressodrik, du ønsker dig. Så klarer maskinen selv resten.

  • Indbygningskaffemaskine: Er du træt af, at kaffemaskinen står og fylder på køkkenbordet, kan du i stedet vælge en indbygningskaffemaskine. Med den bliver kaffemaskine mere skjult, fordi den bliver bygget ind mellem køkkenskabene. Samtidig er den stadig ved hånden. Så skal du have nyt køkken, er det i særlig høj grad værd for dig at overveje, om du vil have en indbygningskaffemaskine.

  • Kaffekværne: Går du op i kaffe, køber du måske dine kaffebønner hele og nyristede, og kværner dem selv. Det giver den bedste kaffesmag, og giver en fantastisk duft af nykværnede kaffebønner i hele køkkenet. Det kræver dog en god kaffekværn, hvor du kan kværne bønnerne lige før, de skal bruges. For selv om du kan få kaffekværne med plads til at opbevare de kværnede bønner, anbefales det kun at brug nykværnede bønner til kaffebrygningen. Vælg mellem elektriske og manuelle.

  • Kaffemaskine: En kaffemaskine er selvfølgelig et vidt begreb. For der findes i dag utrolig mange forskellige former for kaffemaskiner på markedet. Fælles for dem alle er, at de kan bruges til at tilberede lækker kaffe med. Overvej, hvilken type kaffe du har brug for at brygge, hvor stor en maskine du har brug for, og om du har brug for, at den har nogle særlige funktioner.

  • Kapselkaffemaskine: Med en kapselkaffemaskine kan du få den form for kaffesmag, som du foretrækker. Og vel at mærke få den helt ens hver gang. Der findes i dag både mange forskellige former for kapselkaffemaskiner og mange forskellige kaffesmage at vælge imellem. Samt mulighed for at lave både kakao og mange andre varme drikke.

  • Mælkeskummer: Vil du kunne tilberede en rigtig baristakaffe hjemme i dit køkken, har du brug for en mælkeskummer. Med den kan du skabe tempereret mælkeskum – og øve dig på at skabe smukke baristamønstre i skummet, når du hælder kaffen op.

  • Centrifugaljuicer: En centrifugaljuicer er en effektiv juicemaskine, som hurtigt kan tilberede et lækkert glas juice til dig. Du kan komme både frugt og grøntsager i den, og så presser den saften ud af dem, så du får en lækker juice. Maskinen skal ses i modsætning til slow juiceren, som kværner hele frugter og grøntsager for at lave juicen.

  • Saftpresser: I en saftpresser kan du presse saften ud af frugt og grøntsager, enten manuelt eller elektronisk alt efter hvad du foretrækker. Du kan få saftpressere i mange størrelser – primært til citrusfrugter. Men har du et par æbletræer i haven, der giver en stor æblehøst, som du vil lave til æblemost, har du brug for en særlig og rigtig stor saftpresser. De findes heldigvis også i vores sortiment.

  • Slow juicer/ slowjuicer: En slowjuicer kan tilberede saft af frugter og grøntsager ved at kværne frugten. Dermed får du brugt alle dele af frugterne og grøntsagerne. Det giver både mindre madspild, og en langt sundere og smagfuld juice, når hele frugten eller grøntsagen bliver brugt.

  • Sodavandsmaskiner: Sodavandsmaskiner er blevet in igen, fordi du ikke behøver at slæbe en masse tomme flasker ned til pantautomaten. Mange bruger udelukkende sodavandsmaskinerne til at fremstille danskvand på. Det sker ved et tryk på en knap, og du behøver typisk ikke engang at slutte sodavandsmaskinen til en stikkontakt. Andre vælger at lave sodavand med smag fra økologiske eller egne frugter – og ander igen køber bare færdiglavet essens i den ønskede smag.

  • Isterningemaskine: Med en isterningemaskine slipper du for at skulle huske at sætte en isterningebakke eller -pose i fryseren. I stedet skal du bare komme vand i eller tilslutte den til vandhanen. Så har du adgang til lækre, friske isterninger.

Sådan vælger du det rette køkkenudstyr

Når du tilbereder mad, har du selvfølgelig brug for det rette køkkenudstyr. Ofte er der noget, der kun er egnet til at tilberede lige præcis den form for mad, som du ønsker. Det kan for eksempel være en crepepande. Her kan du tilberede tynde og lækre crepes på ingen tid, langt nemmere end hvis du brugte en almindelig pande.

Derudover kan køkkenudstyret selvfølgelig hjælpe dig med at tilberede din mad på forskellige måder. Det kan være med airfryeren eller i frituregryden. De bruger de samme teknikker, men med en airfryer bruger du ikke nær så meget – eller slet intet – fedtstof.

Hvilke former for køkkenudstyr kan jeg vælge?

Der findes mange forskellige former for køkkenudstyr, som du kan vælge imellem. Her skal du særligt tage udgangspunkt i, hvad dine behov er, og hvad du tror, at du får brugt.

  • Airfryer: En airfryer er en meget alsidig maskine. Først og fremmest er den kendt for at kunne friturestege mad på en sundere måde, da den ikke bruger lige så meget – eller slet ingen – olie som en almindelig frituregryde. Derudover kan den også bruges til at bage med, hvis du vælger den rigtige model.

  • Frituregryde: En frituregryde burger modsat airfryeren noget mere fedtstof til at tilberede maden. Vil du have den ægte smag af grillbar, er der dog ingen vej udenom. Frituregryderne er nemme og sikre at bruge i modsætning til, hvis du vil friturestege noget i en almindelig gryde på komfuret.

  • Crepepande: Crepepander er skabt udelukkende, så det bliver nemmere at tilberede pandekager. Du kan dermed få dem ultratynde og samtidig nemt vende dem, når de er klar til det.

  • Multicooker: Vil du spare tid på at tilberede gryderetter og andre sammenkogte retter, kan du gøre det med en multicooker. Der hælder du alle ingredienserne i, og de bliver derefter tilberedt som slow cooking eller under tryk.

  • Raclette og fondue: Apparater til raclette og fondue er en hyggelig og sjov måde at tilberede mad på, der egner sig godt til familiehygge og mindre sammenkomster. På racletten steger du maden på en lille varmeplade, der kan stå på bordet. I fonduen kan du smelte ost eller chokolade eller varme olie, som I kan varme maden i.

  • Slow cooker/slow cookers: En slow cooker er smart til at tilberede gryderetter i. Der lægger du alle ingredienserne i, og de står derefter og simrer gennem flere timer – uden at du behøver at holde øje med dem. Det er derfor en nem måde at tilberede retter, der ellers normalt tager lang tid, mens du er på arbejde. Udover at tilberede gryderetter, stege med videre i din slowcooker, kan du også bruge den til at bage i.

  • Sous vide: Sous vide er en særlig måde at tilberede mad på, hvor maden bliver tilberedt vand ved en lav temperatur over længere tid. Du vakuumpakker maden i plastikposer, som du lægger i vandet. Du bruger sous vide udstyret til at sikre, at vandet bliver ved med at have den samme temperatur. Med sous vide bliver mere smag og flere næringsstoffer i madvarerne bevaret.

Find dit udstyr til køkken og madlavning gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk forhandler vi ikke selv udstyret til køkken og madlavning. I stedet har vi fundet frem til de webshops, som har de bedste anmeldelser på Trustpilot, hvor du kan købe tingene.

Derved kan du både få overblik over, hvilke produkter der er i markedet inden for den kategori af køkkenudstyr og madlavning, som du har brug for. Og nemt finde det sted, hvor du kan få det til den billigste pris – uden at risikere at få en dårlig kundeoplevelse.

For klikker du dig ind på de enkelte produkter i underkategorierne, får du både vist en beskrivelse af det enkelte produkt, og en liste over de udvalgte webshops, der har dem på lager, og hvad de tager for dem.

Så er det nemt at klikke sig ind på den webshop, som sælger produktet til den billigste pris.