-

4.695 kr.En indsatsemhætte med en mat finish fra italienske Smeg. En emhætte, der blender ind i køkkenet og knap nok er synlig, men som du kan stole på, suger al mados op. Der er tre forskellige blæserhastigheder med en effekt på 240-581 m³/t. Når du steger mad
Vil du vide mere omkring Indsatsemhætter?
Vil du gerne skabe et pænt og stilrent køkken, kan det være svært at få en traditionel emhætte til at passe ind. For den bryder typisk designet på køkkenelementerne, og tiltrækker sig derfor alt for meget negativ opmærksomhed i indretningen.
Skab et mere ensartet køkkendesign med en indsatsemhætte.
Heldigvis kan det løses med en indsatsemhætte, som er bygget ind i et overskab over komfur eller kogeplader. Det betyder, at emhætten ikke er nær så synlig. For dels er overdelen gemt pænt af vejen bag køkkenlågerne i overskabet, og dels stikker der ikke noget – eller særlig meget – ud under rækken af overskabe.
Den eneste ulempe er, at du får mindre – eller måske slet ingen – opbevaringsplads i emhætteskabet. Til gengæld dæmper skabet en smule for støjen fra emhætten.
Sådan vælger du den bedste indsatsemhætte
Når du skal sammenligne de forskellige indsatsemhætter her øverst på siden, skal du særligt være opmærksom på:
Energimærkning: Når du køber en emhætte, er det altid vigtigt, at du ser på, hvilket energimærke den har. Jo bedre energimærke, des mindre strøm bruger den – og emhætten kører jo oftest når strømmen er allerdyrest. Energimærkningen går i dag fra A til G, hvor A er det mindst energiforslugne, men endnu uopnåelige energimærke. De mest energivenlige indsatsemhætte ligger typisk i energiklasse C eller D efter den nye energimærkning. Så husk også at tjekke, hvilken energimærkning webshoppen anvender. Den gamle eller den nye.
Sugeevne: Du skal altid sørge for at vælge en emhætte, der har en stor nok sugeevne til at kunne udskifte luften i dit køkken 10 gange på en time. Hvor stor sugeevne du har brug for, finder du ud af ved at gange køkkenets højde, bredde og længde på køkkenet med 10. Så skal emhætten minimum kunne suge så meget.
Størrelse: Emhætten skal være stor nok til at dække hele komfuret eller kogepladen. De fleste komfurer fås i standardmålet på 60 cm i bredden, så de passer til et traditionelt overskab på samme bredde – og en ditto emhætte. Men flere og flere kogeplader fås i bredere formater (fordi de bygges ind i bordpladen, og derfor er uafhængige af skabsplads). De kræver en emhætte som er lige så bred – hvilket tit kan give udfordringer i et eksisterende køkken.
Lydniveau: For at du kan holde ud at være i køkkenet samtidig med, at emhætten er tændt, er det selvfølgelig vigtigt, at den ikke har et for højt lydniveau. Du bør gå efter en emhætte, der har et lydniveau på 50 dB eller derunder. Det svarer til en næsten hviskende samtale. Vær dog opmærksom på, at lydniveauet bliver højere end det maksimalt angivne, hvis emhætten er koblet til en udluftningskanal, hvor røret drejer.
Udsugning eller recirkulation: Når du køber en emhætte, skal du selvfølgelig også sørge for at vælge en, der passer til din bolig. Derfor skal du se på, om det er muligt at koble emhætten til udsugning, eller om du skal vælge en udgave med et kulfilter til recirkulation af luften.
Særlige funktioner: Der findes i dag en række særlige funktioner til emhætter. Tjek, om der er nogle, du har særligt brug for. Det kan for eksempel være muligheden for at tage filteret ud og vaske det, så du ikke behøver at skifte det helt ud, hver gang det er beskidt.
Alternativer til indsatsemhætter
Der findes mange forskellige typer af emhætter, og det kan være en god ide også at se på andre for at være sikker på at vælge den bedste. Tjek derfor også disse:
Udtræksemhætter: Leder du efter en emhætte, som kan sidde under et overskab, kan en mulighed også være en udtræksemhætte. Den er lidt mere synlig end en indsatsemhætte, når den er i brug. Til gengæld er den også lidt billigere.
Wirehængte emhætter: Nogle indsatsemhætter renser luften ved hjælp af recirkulation. En anden form for emhætter, der gør det, er wirehængte emhætter. Dem kan du placere, hvor du vil. Det ert for eksempel rigtig smart til en kogeø.
Loftemhætte: Leder du efter en virkelig diskret emhætte, kan en loftemhætte nemt blive favoritten. I nogle tilfælde kan de indbygges i selve loftet, så de næsten ikke er til at se.
Find nemt den bedste indsatsemhætte gennem Hvidevarebanditten.dk
Her hos Hvidevarebanditten.dk kan du ikke købe en emhætte. Til gengæld har vi gjort meget ud af at hjælpe dig med at finde frem til den rette til dit behov. Vi har derfor skrevet grundige beskrivelser af de bedste indsatsemhætter på markedet, og fortæller, hvad de koster hos udvalgte danske webshops med gode kundeanmeldelser.
Så kan du nemt se, hvor du finder din favorit-indsatsemhætte billigst til prisen hos en dansk webshop, du kan være tryg ved at handle hos.