Viser alle 142 resultater

En tørretumbler kan være en stor hjælp i hverdagen, hvis du har så store mængder af vasketøj, at der ikke er plads på tørresnoren uden for, eller hvis vejret er dårligt. Tørretumbleren klarer nemt og hurtigt tøjet, så du i løbet af nogle timer med vask og tørring har rent tøj igen.

Du kan få både kondenstørrretumblere og aftrækstørretumblere.

En aftrækstørretumbler skal monteres, så fugten fra tøjet kan ledes uden for. Det stiller derfor en del krav til, hvor den kan placeres henne. Samt kræver et større arbejde at installere den.

I en kondenstørretumbler bliver fugten opsamlet i en beholder, som du så skal tømme, når den er fuld. Da den ikke kræver en placering ved en udluftningskanal eller ydermur, er det langt mere fleksibelt, hvor du kan placere den i din bolig.

Sådan vælger du den rigtige tørretumbler

Der er flere forskellige faktorer, du skal overveje, når du vælger en tørretumbler. De vigtigste er:

  • Antal kilo: Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en tørretumbler, der har en kapacitet, der passer til din husstand. Tørretumblerens kapacitet bliver opgjort i antallet af kilo tøj, som tromlen kan klare. En god tommelfingerregel er, at du matcher din tørretumbler til din vaskemaskine, så den kan klare det samme antal kilo tøj, som vaskemaskinen kan vaske. Dermed skal du ikke køre med tørretumbleren flere gange, for at tørre en vaskemaskinefuld tøj.

  • Kondens eller aftræk: Kondens og aftræk har at gøre med, hvordan tørretumbleren kommer af med den overskydende fugt. En aftrækstørretumbler kræver, at den bliver koblet til en udluftningskanal, hvilket gør den mindre fleksibel at placere end en kondenstørretumbler, hvor fugten samler sig i en beholder, som du tømmer ved behov.

  • Energimærkning: Tørretumblere er væsentligt mere energiforbrugende end andre hvidevarer – selv de modeller, som anvender en varmepumpe i kondenseringsprocessen. Derfor er det vigtigt, at du vælger en maskine med et så godt energimærke som muligt. Energimærkningen går fra A til G, hvor A er det bedste. I praksis ligger de mindst energiforbrugende tørretumblere i klasse D eller E.

  • Selvrensende mikrofilter: Når du tørretumbler dit tøj, ryger der nogle fnug og fnuller af. Det bliver opsamlet i et mikrofilter. Nogle maskiner har et selvrensende mikrofilter, mens andre har et, hvor du selv skal tømme det, inden du sætter tøj over. Vurder, om det er vigtigt for dig at have et selvrensende filter i stedet for ét, du selv skal tømme.

  • Lydniveau: En tørretumbler kan larme en del, når den tørrer. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du ser på, hvor højt lydniveauet er for de modeller, du overvejer. Støjniveauet måles i dB(A) og de mest støjsvage maskiner ligger på et lydniveau på 65 dB(A) – hvilket er lige over lydstyrken på en almindelig samtale (60 dB(A)).

  • Størrelse: Der kan være lidt forskel i størrelsen på de forskellige modeller af tørretumblere. Derfor er det en god ide, at du sørger for måle op på stedet, hvor maskinen skal stå. Så er du sikker på, at den passer i størrelsen.

Alternativer til tørretumblere

Har du ikke så meget plads i din bolig til en separat tørretumbler, kan du overveje en vaske-tørremaskine i stedet for en tørretumbler og vaskemaskine. Dermed kan du klare hele tøjvasken med den samme maskine, og slipper for at skulle flytte tøjet rundt mellem maskinerne for at få det tørret.

Vaskefunktionen i maskinen fungerer lige som i en vaskemaskine, mens tørrefunktionen kan typisk kun klare halvt så meget tøj som vaskemaskinens kapacitet. Så hvis du har planer om at tørre meget af dit tøj i tørretumbler, kan det derfor bedst betale sig for dig, at du investerer i to separate maskiner.

Find nemt den bedste tørretumbler hos Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk kan få overblik over de mest populære tørretumblere på markedet netop nu. Klik ind på maskinerne for at læse specifikationerne for de enkelte produkter, og få overblik over prisniveauet hos en række udvalgte danske webshops.

Når du har fundet frem til den rette tørretumbler, kan du derefter klikke dig direkte ind til den billigste forhandler i dag. Priserne opdateres dagligt, så du altid er sikker på, at du får købt din nye tørretumbler til den absolut bedste pris.