Viser 1–160 af 474 resultater

Vil du vide mere omkring Frysere?

I dag er det svært at forestille sig, at der var en gang, hvor der hverken var frysere eller køleskabe i den almindelige husholdning. For uden køleskabe var det nødvendigt at købe ind hver dag, hvis ikke madvarerne skulle blive dårlige. Og uden en fryser var det ikke muligt at købe stort ind, når der var tilbud på kød- og andre fødevarer, som det er nødvendigt at fryse ned, for at de kan holde sig i længere tid.

Frysere fås i dag i mange forskellige udformninger og størrelser. Det gør det nemt at finde en fryser, der passer til dit behov, og den plads som du har til rådighed i køkkenet, bryggerset, skuret i carporten eller hvor du nu kan finde plads til den.

Sådan vælger du den rigtige fryser:

Der er mange faktorer, du bør overveje, når du er på jagt efter en ny fryser til din husholdning. Bland de vigtigste er kapaciteten.

Hvor stor en fryser har du brug for?

Inden du køber en fryser, har du selvfølgelig behov for at finde ud af, hvor stor kapacitet din fryser skal have. Her kan du så som tommelfingerregel tage udgangspunkt i, at en singlehusholdning har brug for en fryser på 50 liter, og at du skal lægge mellem 30 og 50 liter til for hver ekstra person i husstanden, der er i husstanden.

Altså har:

 • To personer brug for 80-100 liter

 • Tre personer brug for 110-150 liter

 • Fire personer brug for 140-200 liter

 • Fem+ personer brug for 170+ liter

Køber du tit stort ind, eller opdrætter og slagter du selv, har du brug for at kunne opbevare mere over en længere periode. Derfor kan du med fordel doble tommelfingerreglen op, så du beregner mellem 60 og 100 liter pr. person i husstanden.

Andre vigtige parametre, når du skal vælge fryser

Men også f.eks. energimærkning, klimaklasse, indfrysningskapacitet med videre er relevante parametre at tage med i overvejelserne:

 • Energimærkning: En fryser kører hele døgnet. Derfor er det ekstra vigtigt, at den bruger så lidt strøm som muligt på at holde indholdet nedfrosset. Energimærkningen går fra A til G, hvor A er det bedste. De mest energivenlige frysere ligger i dag i energiklasse B eller C, og du kan hurtigt tjene den lidt højere pris ind på det væsentligt lavere strømforbrug.

 • Dimensioner: Det er også vigtigt, at din fryser kan stå der, hvor du ønsker den. Sørg derfor at måle stedet op og dobbelttjekke med målene på fryseren. Skal du have den op eller ned ad en trappe, bør du også måle op, så du er sikker på, at det er muligt.

 • Klimaklasse: Frysere bliver fremstillet til en bestemt klimaklasse. Men skal din fryser stå inden døre, behøver du typisk ikke at tænke over det. Det bliver oftest først relevant, hvis din fryser skal stå i en garage eller et skur, hvor der kan blive under 10 grader varmt. Eller i et drivhus eller en udestue, hvor det kan blive meget varmt.

 • Indfrysningskapacitet: Fryser du ofte store partier indkøb ned på en gang? Så bør du sikre dig, at din fryser har en indfrysningskapacitet, som svarer til den mængde kød og andre produkter, som skal fryses ned.

 • Temperaturstigningstid: Angiver, hvor lang tid der går, før temperaturen stiger fra minus 18 grader til minus 9 grader. Altså hvor længe fryseren kan holde indholdet frosset ned til en forsvarlig temperatur. F.eks. hvis strømmen går, eller fryseren går i stykker.

 • Lydniveau: Skal din fryser stå et sted, hvor du kan høre den, bør du sikre, at den ikke har et lydniveau som ligger meget over 40 dB(A). Det svarer til en sagte hvisken.

 • Særlige funktioner: Der findes i dag en række særlige funktioner på frysere, som gør hverdagen lettere. F.eks. når du skal afrime fryseren, lukke fryserlågen lydløst, og eller indstille temperaturen elektronisk. Overvej, hvilke funktioner du har brug for.

Alternativer til frysere

Der findes ikke som sådan et alternativ til en fryser. Du kan dog overveje, om du vil have fryser og køleskab i det samme apparat. I det tilfælde har du følgende muligheder:

 • Kølefryseskab: I et kølefryseskab består den ene del af skabet af fryser og den anden del er et køleskab. Typisk har du mere køle- end fryseplads i denne type hvidevare. I et amerikanerkøleskab kan du dog få lige meget plads, da den ene halvdel er fryser og den anden er køleskab.

 • Køleskab med fryseboks: Har du kun et lille behov for at kunne fryse madvarer ned, kan du vælge et køleskab med en fryseboks. Her sidder fryseren inden i køleskabet – og sjældent på mere end en 20-30 liter.

Find nemt den rette fryser på Hvidevarebanditten.dk

Hos Hvidevarebanditten.dk kan du få overblik over markedet for frysere netop nu. Så kan du se, hvilke modeller der er oppe i tiden, og hvad du kan forvente dig af en moderne fryser.

Når du klikker ind på den enkelte model, kan du få overblik over alle produktdetaljerne, samt se, hvilke danske webshops med gode kundeanmeldelser, der forhandler fryseren. Og hvad den koster hos dem.

Det gør det nemt at finde den billigste fryser.