Viser alle 100 resultater

Vil du vide mere omkring Gaskomfurer?

Et gaskomfur er de professionelle kokkes førstevalg, når de skal indrette køkkenet – og være sikker på at hver eneste tallerken, der bæres ind til gæsterne, indeholder mad i den absolutte topklasse.

Men det er ikke kun topkokke, der kan høste gevinsten af et gaskomfur. Helt almindelige hverdag kokke som dig og mig får nøjagtig de samme fordele med hurtig opvarmning og hurtig temperaturregulering.

Det gør det faktisk meget nemmere at lave mad. For der er mindre risiko for, at maden koger over, brænder på eller får dårlig smag eller forkert konsistens på grund af for kraftig opvarmning.

Til gaskomfuret hører der også en ovn. Den kan enten være drevet af gas, mens andre har en ovn, der kører på el. Det giver dig forskellige muligheder – enten udnytte gassens egenskaber for hurtig temperaturregulering, eller få en el- eller kombiovn med alle de moderne funktioner som f.eks. varmluft og damp.

Sådan vælger du det bedste gaskomfur

Når du skal vælge et gaskomfur, er der en række parametre, som du skal se nærmere på. Blandt de vigtigste er:

  • Energimærkning: Er dit nye gaskomfur udstyret med en elektrisk ovn, bør du være opmærksom på energimærkningen. For bruger du ovnen jævnligt, kan en bedre energimærkning spare dig måske op til flere tusinde kroner om året. Energimærkningen går i dag fra A til G, hvor A er bedst – men endnu uopnåelig. De bedste gaskomfurer med elovne har energimærke C eller D.

  • Antallet af gasblus: Når du skal vælge et komfur, skal du selvfølgelig sørge for at vælge et, der har gasblus nok til din madlavning. De fleste gaskomfurer fås med enten fire eller seks gasblus. Hvert gasblus svarer til et kogefelt. Men du kan godt sætte f.eks. en bradepande hen over flere gasblus.

  • Størrelsen på gasblussene: Gasblusset skal passe til den størrelse gryde eller pande, du skal lave mad på. Som standard er der et antal store og små blus. Enten lige mange af hver, eller flere små end store blus.

  • Elovn eller gasovn: Når du skal købe et gaskomfur, skal du selvfølgelig også tage stilling til, om du vil have en elovn eller en gasovn. Vælger du et gaskomfur med gasovn får du både de samme fordele ved varmereguleringen, og får en billigere og mere miljøvenlig varmekilde til din ovn end elektrisk strøm.

  • Størrelsen på ovnen: Der kan være nogen forskel på størrelsen på ovnen i gaskomfurer – selv i komfurer, der har de samme mål. Sørg derfor for at tjekke størrelsen på ovnrummet, for at sikre dig, at det passer til dit behov.

  • Størrelsen på gaskomfuret: Det er også vigtigt, at du sikrer dig, at du har plads til både gaskomfuret og gassen til komfuret. Særligt hvis du bruger gasdunk. Den skal placeres i et separat, ventileret skab så tæt på gaskomfuret som muligt. Så mål pladsen til komfuret, og sikr dig, at du har et skab til gasdunken lige ved siden af.

  • Særlige funktioner: Et gaskomfur kan i dag have en række særlige funktioner. Det kan for eksempel være damprensning af ovnen. Sørg for at tænke grundigt over, hvad dine behov er, så du ikke får købt noget, der lyder smart, men som du så aldrig får brugt.

Alternativer til et gaskomfur

Inden du endeligt beslutter dig for et gaskomfur, kan det være en god ide, at du ser nærmere på nogle af de alternativer, der findes. Det handler for eksempel om:

  • Gaskogeplader og indbygningsovn: I stedet for at købe et gaskomfur kan du vælge at købe gaskogeplader og en indbygningsovn separat. Det giver dig mulighed for at placere kogeplader og komfur hver for sig, hvilket kan give en bedre arbejdshøjde til ovnen og et bedre flow i dit køkken.

  • Induktionskomfur: Du kan også overveje, om du hellere vil have et induktionskomfur. Selvom det er hurtigt at regulere varmen på gassen, er det også noget, der sviner meget. Vil du have noget, som er nemmere at gøre rent, bør du vælge et induktionskomfur. Her får du den samme hurtige varmeregulering.

  • Keramisk komfur: På et keramisk komfur kan du ikke helt så hurtigt regulere varmen som på et gaskomfur eller et induktionskomfur. Til gengæld er det billigere – og det er nemmere at gøre rent end et gaskomfur.

Find nemt det rigtige gaskomfur gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk forhandler vi ikke gaskomfurer. Til gengæld har vi gjort det til vores mission at hjælpe dig med at finde det rigtige gaskomfur og det sted, hvor du kan købe det billigst – og mest trygt.

Vi har udvalgt en række danske webshops med gode TrustPilot-anmeldelser, som vi løbende overvåger for udvalget af gaskomfurer. Så kan du nemt få overblik over markedet netop nu, og nemt klikke dig ind på det enkelte gaskomfur og læse mere om det.

Til hvert gaskomfur kan du også se, hvilke af de udvalgte webshops, som har det på lager, og hvad det koster der.

Så kan du nemt finde det billigste sted at købe nyt gaskomfur, uden at risikere en dårlig kundeoplevelse.