Vil du vide mere omkring Kogeplade med indbygget emhætte?

En kogeplade med emhætte kan være en rigtig smart løsning, hvis du gerne vil skjule din emhætte mest muligt, eller du gerne vil placere kogepladerne et sted, hvor der ikke er mulighed for at føre aftrækket udenfor. Samtidig slipper du for at have en emhætte hængende ned midt i det hele.

Måske tænker du, at en kogeplade med emhætte er mindre effektiv, fordi den suger luften nedad og ikke opad. Men det er ikke tilfældet. En emhætte indbygget i kogepladen er tættere på dampen, og den er derfor mere effektiv til at fjerne damp, stegeos og fedtpartikler i luften.

Når du laver mad, kan det selvfølgelig ske, at vandet i en gryde kommer til at koge over. I de tilfælde kan der komme vand ned i emhætten. Derfor er der monteret en beholder i emhætten, som kan rumme mellem en halv og tre liter vand. Den skal du huske at tømme regelmæssigt, ligesom du skal huske at rense kulfilteret, hvis du vælger en kogeplade med emhætte uden aftræk.

Sådan vælger du den bedste kogeplade med emhætte

For du begynder at undersøge markedet for kogeplader med emhætte, bør du overveje og have fokus på:

  • Energimærkning: Kogeplader og emhætte kører oftest, når strømmen er dyrest. Derfor kan du spare ekstra meget ved at vælge en model med en god energimærkning. Den går i dag fra A til G, hvor A er bedst – men endnu urealistisk at opnå på kogeplader med emhætte. De mindst strømforbrugende modeller ligger i energiklasse D eller E.

  • Antal kogefelter: Inden du køber kogeplade, skal du selvfølgelig sikre dig, at den har det antal kogefelter, der passer til dine behov. Kogeplader med emhætte er typisk induktionskogeplader, hvor det i nogle tilfælde er hele pladen, du kan varme op. Det mest almindelige er dog, at kogepladen er opdelt i 4, 5 eller 6 induktionszoner.

  • Dimensioner: En kogeplade med emhætte er typisk 80 cm bred. Det er bredere end de normale kogeplader på 60 cm. Du skal derfor i mange tilfælde gøre plads til en bredere kogeplade i bordpladen.

  • Støjnieau: Når du skal købe en emhætte, skal du selvfølgelig altid sørge for at vælge en, der ikke larmer for meget. En emhætte med et støjniveau på 57 dB eller derunder, regnes for at være støjsvag. Det svarer omtrent til lydniveauet på en almindelig samtale

  • Kulfilter eller udtræk: Når du køber kogeplader med emhætte, kan du vælge mellem versioner med enten recirkulation eller aftræk. Recirkulation er velegnet, hvis du ikke har mulighed for at lede aftrækket ud gennem væggen eller loftet. I recirkulationsmodellerne sidder der så et kulfilter, som skal renses jævnligt. Har du mulighed for at føre aftrækket ud af køkkenet, slipper du for at skulle huske at rense kulfilteret.

  • Rengøring: Både aftræks- og recirkulationsemhætter giver mulighed for, at du kan vaske og rengøre nogle af delene i opvaskemaskinen. Så læg mærke til, hvad der er muligt ved den emhætte, du vælger – og husk at få det gjort. Så fungerer emhætten altid optimalt, og holder længere.

Alternativer til kogeplade med emhætte

Inden du vælger en kogeplade med emhætte, er det selvfølgelig en god ide at se nærmere på, hvilke alternativer der er. Du bør dels se på, hvilke alternativer der er i forhold til både emhætte og kogeplader – og vælge den kombination der passer bedst til dit køkken

  • Induktionskogeplader: Kogeplader med emhætte anvender typisk induktion. Dem kan du også købe uden emhætte indbygget. Induktionskogeplader varmer hurtigt op, og reagerer hurtigt, når du skruer ned igen. De kræver dog, at du har gryder og pander, som reagerer på magnetisme til at lave mad på, og er typisk lidt dyrere end andre former for kogeplader

  • Gaskogeplader: Gaskogeplader varmer hurtigt op og er nemme at regulere temperaturen på. Når du laver mad med gas, sviner det dog mere end ved andre typer af kogeplader.

  • Keramiske kogeplader: Keramiske kogeplader ligner induktionskogeplader. De varmer dog ikke lige så hurtigt op, og de er også længere tid om at køle ned. Af samme grund risikerer du at brænde dig på dem, når du tager maden af kogepladen. Til gengæld er de billigere end induktionskogeplader.

  • Loftemhætte: Vil du gerne have din emhætte skjult, kan en anden mulighed være en loftemhætte. Nogle loftemhætter kan gå i et med loftet, så du stort set ikke ser den.

  • Indsatsemhætte: En indsatsemhætte sættes fast under et skab. Den er meget smal, og du vil derfor ikke lægge særlig meget mærke til den i hverdagen. Den er en billig løsning i forhold til kogeplader med emhætte.

  • Wirehængt emhætte: Har du brug for en emhætte over en køkkenø, kan en wirehængt emhætte også være en mulighed. Den bliver hængt op i wirer over kogepladen, og fungerer med kulfilter, så den ikke behøver at tilsluttes et aftræk.

Find nemt den bedste kogeplade med emhætte gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk sælger vi ikke kogeplader med emhætte. I stedet skaber vi overblik over markedet, gør det nemt at få flere informationer om de enkelte produkter, og giver overblik over, hvad de koster på udvalgte danske webshops med gode anmeldelser på TrustPilot.

På den måde kan du nemt finde den bedste kogeplade med emhætte til dit behov, og det billigste sted at købe den.