Viser 1–160 af 234 resultater

Vil du vide mere omkring Kogeplader?

At have kogeplade og ovn hver for sig i stedet for at have dem samlet i et komfur giver dig en masse praktiske fordele i hverdagen. For det første kan du have gryder og pander lige under kogepladerne, kan få flere og større kogeplader, og så får du en bedre arbejdshøjde på din ovn.

Samtidig giver det dig mulighed for at få lige præcis de kogeplader og den ovn, som du ønsker. Hvis du køber et komfur, er dine muligheder nemlig begrænsede af, hvad du kan få sammen. Men det er du ikke, når du køber dem adskilt.

Det første valg: Gas, keramisk eller induktion

Når du skal vælge kogeplader, er det første du skal overveje, om du vil have gas, keramiske kogeplader eller induktion. Der er fordele og ulemper ved alle tre typer:

 • Gas kan varme hurtig op, og gasblusset reagerer også hurtigt, når du skruer ned for varmen igen. Det gør det nemmere at tilberede maden korrekt Til gengæld sviner gas en del, og gasblusset bliver nemt beskidt, hvis maden koger over.

 • Induktion fungerer meget som gas, hvor det varmer hurtigt op, og du hurtigt kan ændre på varmen. Derudover bliver kogepladen i sig selv ikke varm, når du tilbereder mad. Det er smart for børnefamilier. Induktion er dog en dyrere løsning, og kræver, at du køber særlige gryder og pander.

 • Keramiske kogeplader er nemme at rengøre. De varmer op relativt hurtigt, men reagerer ikke lige så hurtigt på skift i temperaturen som gas og induktion. Det er dog en billig løsning, som ikke kræver specielle gryder og pander.

Sådan vælger du de bedste kogeplader

Når du har lagt dig fast på, hvilken type kogeplader du vil have, skal du også tage stilling til og have fokus på:

 • Energimærkning: Når du køber kogeplader, bør du vælge dem med den bedste energimærkning. For typisk bruger du kogepladerne, når strømmen er dyrest. Derfor kan selv et enkelt trin i energimærkningen spare dig for mange penge. Energimærkningen går fra A til G, hvor A er bedst. Gode kogeplader til strøm ligger i energiklasse C og D.

 • Antal kogefelter: Når du køber kogeplader, bør du også overveje, hvor mange blus eller kogezoner, du har brug for. Du kan typisk få kogeplader med mellem to og seks blus.

 • Størrelsen på kogefelter og blus: Du bør også overveje, hvilken størrelse kogefelterne eller gasblussene skal have. På nogle dyrere induktionskogeplader kan hele kogepladen fungerer som et kogefelt – og på keramiske kogeplader kan du typisk gøre kogefelterne større og mindre alt efter behov. På gaskogeplader kan du typisk vælge mellem to forskellige størrelser blus – et lille og et stort.

 • Dimensioner på kogepladen: Kogepladerne varierer typisk i størrelsen fra 60 til 80 cm i bredden. Det er dog muligt at finde både større og mindre kogeplader til specialformål. Husk, at du ikke er begrænset af underskabenes bredde, der hvor du sætter kogepladen i.

 • Særlige funktioner: Du kan få kogeplader med en lang række forskellige funktioner. Vurder, hvad du har brug for. Du kan for eksempel få kogeplader med en indbygget emhætte, så du ikke behøver at have en emhætte hængende i loftet. Eller timerfunktion, så du slipper for at skulle sætte en alarm, når du koger æg.

Alternativer til kogeplader

Alternativet til kogeplader er et traditionelt komfur med kogeplader på toppen og ovn nedenunder. Her kan du også vælge mellem flere typer, nemlig:

 • Gaskomfur: Med et gaskomfur får du de samme fordele som ved gaskogeplader. Derudover kan du også vælge mellem, om du vil have en gasovn eller en elovn i komfuret.

 • Keramisk komfur: I et keramisk komfur får du et billigt komfur, der er nemt at gøre rent, og hvor du relativt hurtigt kan varme maden op. Ovnen fås typisk med mange forskellige funktioner som f.eks. varmluft og damp.

 • Induktionskomfur: I et induktionskomfur får du alle de fordele, der er ved induktionskogeplader. Derudover får du en ovn med mange forskellige funktioner.

Find nemt de bedste kogeplader gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk kan du ikke købe kogeplader. Til gengæld kan du få overblik over, hvilke kogeplader der findes på markedet i dag, læse mere om hver enkelt model, og se, hvilke danske webshops med en høj TrustPilot-score, der sælger dem.

På den måde kan du nemt finde den rigtige kogeplade til netop dit behov, og den billigste webshop at købe den i, hvor du er sikker på en god kundeoplevelse.