Viser 1–160 af 402 resultater

Vil du vide mere omkring Ovne?

Kan du forestille dig, hvordan det ville være, ikke at have en ovn?

Nej, det er svært, ikk? For ovnen giver både mulighed for at bage, tilberede juleanden eller den klassiske flæskesteg, og lave andre lækre ovnretter.

Så ovnens funktion er svær at erstatte med andre hvidevarer. Og skal du have ny ovn, har du flere forskellige muligheder. Både hvad angår ovnens placering, og hvilke ovntyper og funktioner ovnen skal have.

Sådan vælger du den rette ovn

Så inden du beslutter dig for, hvilken ovn du skal vælge, bør du overveje:

 • Energimærkning: Din ovn er oftest tændt på de tider af dagen, hvor strømmen koster allermest. Derfor er en god energimærkning vigtigt, hvis du vil spare på strømmen. Særligt, hvis du bruger ovnen meget. Energimærkningen går fra A til G, hvor A er bedst. En god økonomisk ovn har typisk en energimærkning C eller D.

 • Størrelse: Når du skal vælge en ovn, bør du selvfølgelig også se på, hvor stort et ovnrum du har brug for. Ovnrummene er typisk på mellem 60 og 70 liter. Så skal der en stor kalkun i ovnen til jul, skal du gå efter et så stort ovnrum som muligt.

 • Dimensioner: Du skal også sikre dig, at ovnens dimensioner passer ind i dit køkken. Det er ikke mindst vigtigt, hvis du skal erstatte din nuværende ovn. Skal du købe ny ovn i forbindelse med renovering af dit køkken, er du selvfølgelig mere fleksibel i forhold til, hvilken størrelse ovnen kan have.

 • Indbygget eller ej: I gamle dage var ovnen en del af komfuret. Men siden du er landet her på siden, har du sikkert valgt, at du vil have en indbygningsovn. Den placeres typisk i et højskab, så du kan få en bedre arbejdshøjde på ovnen – og nemmere holde øje med maden. Vil du hellere have ovnen placeret i komfuret, finder du en oversigt over populære komfurmodeller her.

 • Rensning: De fleste ovne har i dag en form for renseprogram. De mest normale er pyrolyse og katalyse. Ved pyrolyse forkuller madrester og fedtstænk, når ovnen kommer over 500 grader. Ved katalyse bliver en del af fedtstænkene absorberet af siderne og toppen. Når ovnen bliver varmet op til over 200 grader, forkuller de delvist. Ved begge rensningsformer tørrer du bare ovnen over med en våd klud, når du har renset den. Så bliver den fin og fri for snavs og fedtstænk.

 • Dampfunktion: I nogle ovne kan du slå dampfunktionen til, når du laver mad. Med damp beholder maden i højere grad smagen og teksturen – og bliver mere saftig. Samtidig giver dampen også en bedre skorpe på dit brød, når du bager.

 • Mikroovnsfunktion: De lidt dyrere kombiovne har også indbygget en mikroovnsfunktion. Det sparer dig for pladsen til en mikroovn på køkkenbordet, og giver dig nye muligheder for at tilberede maden hurtigere og billigere. Og så kan du lave popcorn i din almindelige ovn.

 • Særlige funktioner: Moderne ovne fås i dag med en lang række specialfunktioner. Du kan for eksempel få et indbygget stegetermometer, indbygget rotisseri og teleskopudtræk til bagepladerne

Alternativer til ovne

Har du ikke plads til en indbygningsovn, kan du i stedet overveje en:

 • Miniovn: En miniovn er en lille ovn, som passer godt til små køkkener, eller steder, hvor der ikke er mulighed for at sætte en rigtig ovn op. Det kan for eksempel være et kollegieværelse, på arbejdspladsen eller i sommerhuset. Den fungerer præcis som en almindelig ovn. Så selv om pladsen er begrænset kan du både bage kage og brød og lave mad i den.

 • Mikrobølgeovn: En mikrobølgeovn kan ikke helt erstatte en almindelig ovn. Men den er god til at varme mad, og du kan også tilberede en del madretter og grøntsager i den. Den er derfor også en mulighed til små køkkener.

 • Pizzaovn: Laver du meget pizza, kan du overveje en pizzaovn. Den er specielt designet, så den giver dine pizzaer den helt rigtige smag af Italien.

Find nemt den bedste ovn gennem Hvidevarebanditten.dk

Her hos Hvidevarebanditten.dk forhandler vi ikke ovne. I stedet gør vi det nemt for dig at finde den helt rigtige ovn til dit køkken.

Vi har fundet de mest populære ovnmodeller hos danske webshops med en høj TrustPilot-score. Til hver ovn kan du læse flere detaljer, og se, hvad ovnen koster hos de forskellige webshops, vi har udvalgt.

Det gør det nemt at få overblik over markedet netop nu, og let at finde det billigste sted at købe den ovn, du skal lave mad i.