Viser 1–160 af 403 resultater

Vil du vide mere omkring Emhætte?

En emhætte sparer dig for de gener, der er ved at lave mad indendørs. Uden emhætten ville du lugten fra madlavningen hænge i store dele af din bolig – og når du ikke laver mad.

Samtidig ville fedt og mados misfarve loft, vægge og eventuelle overskabe, og dampen fra madlavningen ville med tiden løsne en eventuel foliering eller finér på på dine køkkenlåger. Samt øge risikoen for, at der opstår angreb af mug og skimmelsvampe på dit køkkenloft og væggene omkring komfuret.

Det ville igen gøre indeklimaet dårligere, fordi skimmel- og mugsporer ville give luftvejsproblemer og i værste fald allergier hos hjemmets beboere.

Nemt at finde den rigtige emhætte til dit køkken

Derfor er en emhætte en nødvendighed, hvis du vil bevare et sundt indeklima i din bolig. De fås i mange forskellige udformninger. Så der findes med garanti også en emhætte, der passer til dit køkken.

Vælg mellem:

  • Frithængende emhætter – perfekt til f.eks. kogeøer og mere åbne køkkenindretninger eller køkkener uden overskabe.

  • Wirehængt emhætte – til kogeøer og åbne køkkenindretninger, hvor der ikke er mulighed for at lede udsugningen udenfor.

  • Centralventilation – tilsluttes ejendommens centrale ventilationssystem, hvorfor emhætten er stort set helt lydløs I brug.

  • Bordemhætte – her sidder emhætte i bordet eller kogepladerne, og trækkes op ved brug. Giver en næsten usynlig emhætte.

  • Indsatsemhætte – bygges ind i overskabet over komfur eller kogeplader, så emhætten falder naturligt ind i køkkenindretningen.

  • Loftsemhætte – monteres på eller indbygges i loftet over komfur eller kogeplader. Det giver en næsten usynlig emhætte.

  • Udtræksemhætte – monteres lige som indsatsemhætten, men tændes ved, at du trækker den ud – og slukker, når du skubber den ind igen.

  • Væghængt emhætte – er et godt valg til dig, som ikke har overskabe i køkkenet. Til gengæld får du en meget synlig emhætte, hvorfor designet er i top på de fleste.

Sådan vælger du den bedste emhætte

Der er en række forskellige overvejelser, som du skal gøre dig, når du skal vælge en emhætte. Blandt de vigtigste, du skal have styr på, er:

  • Udsugningskanal eller recirkulation: Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge en emhætte, der passer til det sted, hvor du bor. Er der allerede etableret en udsugningskanal, er det selvfølgelig smartest, at emhætten bliver koblet til den. Er der ikke en udsugningsmulighed, har du brug for en emhætte med recirkulation. Den renser luften i et filter, og leder den derefter ud i rummet igen.

  • Energimærkning: Når du køber en emhætte, bør du være opmærksom på elforbruget. Det fortæller energimærkningen om. Emhætten kan være tændt i flere timer hver dag, og den har derfor stor betydning for din elregning. Den bedste energimærkning efter den nyeste energimærkning er A, den dårligste G, og de mest energivenlige emhætter ligger i energiklasse C eller D.

  • Lydniveau: Emhættens lydniveau har stor betydning for, hvordan det er at opholde sig i køkkenet, når emhætten er tændt. Sørg for at vælge en emhætte med et støjniveau på 50 dB eller derunder. Hvis du har en udsugningskanal med et knæk, skal du være opmærksom på, at lydniveauet automatisk bliver højere end det, der er angivet. I det tilfælde er det derfor en særlig god ide, at du går efter en emhætte, der er meget støjsvag.

  • Sugeevne: Din emhætte skal kunne udskifte luften i rummet 10 gange i timen. Derfor skal du vælge sugeevne ud fra, hvor stort dit køkken er. Du finder den mindste sugeevne, du kan leve med, ved at gange højde, bredde og længde på køkkenet med hinanden og gange resultatet med 10.

  • Intern eller ekstern motor: I nogle tilfælde kan du vælge mellem, om du vil have en emhætte med intern eller ekstern motor. Hvis din emhætte har intern motor, er den placeret i selve emhætten. Det betyder, at den er nemmere at sætte op, men også at den larmer mere. En ekstern motor kan placeres på loftet eller i etageadskillelsen. Den larmer derfor mindre, men er sværere at få sat op.

  • Dimensioner: Der er forskel på, hvor store emhætter er. De ligger typisk et sted mellem 60 og 110 cm. Du skal derfor sørge for at måle op, så du får en emhætte, der passer i størrelsen. Vælger du en frithængende eller wirehængt emhætte, har du større frihedsgrader i størrelsen på emnhætten.

  • Særlige funktioner: Du kan i dag få emhætter med en lang række forskellige funktioner. Du bør derfor undersøge, hvilke funktioner der passer til dine behov. Særlige funktioner kan for eksempel være et filter, som du kan tage ud og vaske, spaltesug, så luften bliver suget vandret hen over kogepladen, og eftersug, hvor emhætten bliver ved med at køre i ti minutter efter, at du har slukket for den.

Find let den rigtige emhætte gennem Hvidevarebanditten.dk

Er du på jagt efter en emhætte, kan du her hos Hvidevarebanditten.dk, kan du få overblik over de mest populære modeller på markedet lige nu.

Klikker du dig ind på den enkelte emhætte, kan du få flere informationer om den. Samtidig får du oplyst, hvad emhætten koster hos de danske webshops med gode TrustPilot-anmeldelser, som har den på lager.

Det gør det nemt for dig at finde emhætten til den billigste pris, uden at du risikerer en dårlig kundeoplevelse.