Vil du vide mere omkring Kulgrill?
Lad os bare sige det, som det er.
Enten er du til kulgrill – eller også er du ikke.
Og hvis du er, er det nærmest en religion.
For mange er kulgrillen nemlig den, som giver den autentiske grilloplevelse.
Så kan det godt være, at gas-, el- og andre grilltyper varmer hurtigere op. Men kulgrillen giver bare den bedste røgsmag til maden.
Kulgrill – en varmere og mere hyggelig grilltype
Derudover kan en kulgrill faktisk blive varmere end en gasgrill. Kulgrillen kan komme op på helt op på 400 grader. Det gør den velegnet til at lave f.eks. pizza og bage brød, kager og andet bagværk i grillen.
Og så giver kulgrillen de bedste muligheder for at få en god hyggestund omkring tilberedelsen af maden. For dels er den længe om at varme op, og dels reagerer den ikke nær så hurtigt på temperaturændringer (læs åbning og lukning af diverse luftspjæld).
Derfor tager grilning på en kulgrill længere tid, og kræver, at du altid er i nærheden, hvis du vil have det bedste resultat ud af madlavningen
Endelig er der selvfølgelig også den lille detalje, at en kulgrill typisk er billigere end både en gas-, el- og træpillegrill.
Sådan vælger du den rigtige kulgrill til madlavningen
Der er en række faktorer, du skal tænke over, inden du køber en grill. Det er:
Grilltype: Der findes flere forskellige kulgrillstyper. Der er den traditionelle – oftest firkantede – kulgrill, hvor grillkullene ligger under en rist. Den kan bruges enten til direkte eller indirekte varme. Og så er der den såkaldte kuglegrill, som er opfundet at amerikanske Weber. Den har et låg, du kan lægge over grillen, så den på den fungerer lidt i retning af en ovn. Inde i kuglegrillen har du mulighed for at køre med både direkte, indirekte og såkaldt 3-zonegrill. Sidstnævnte betyder, at du kan sætte en foliebakke ned mellem grillkullene, der så ligger i hver side. Det gør det muligt at tilføje fugt eller damp til maden eller bagværket under tilberedningen.
Størrelse på grillen: Udover typen spiller den fysiske størrelse på grillen også en vigtig rolle. For grillen skal naturligvis passe i størrelsen til den plads, du har valgt. Samt have et grillareal, som er stort nok til, at du kan tilberede mad nok til det antal personer, som skal spise med. Selvfølgelig kan du bare købe en stor grill. Men den bruger flere trækul for at varme op. Så gå efter en grill, der passer bedst i størrelsen til det antal personer, I er i hverdagen.
Rist: Grillristen er der, hvor det du griller, møder varmen fra grillkullene. Da risten bliver meget varmt, kan du nemt risikere at maden brænder fast. Også selv om du smører maden med madolie. Gøre det omvendte. Så risikerer du at spilde madolien direkte ned i grillkullene. Derved kommer der flammer, som du både kan brænde dig selv og maden med. For at gøre rengøringen så nem som muligt, er det vigtigt, at grillristen kan tages af kulgrillen. Så kan den lægges i blød i varmt vand, så eventuelle madrester der er brændt på, blødes op og falder af.
Termometer i låget: Selvom en kulgrill godt kan virke meget low tech, kan den stadig have smarte funktioner. For eksempel er mange kulgrill med låg – primærte kuglegrill – udstyret med et termometer i låget.
Mulighed for at tage grillen med: Modsat en gas- eller elgrill kan du langt nemmere have en kulgrill med rundt, da du ikke er afhængig af strøm eller en flaske med gas. Men du skal selvfølgelig også huske grillkullene. Hvis du ønsker at have din kulgrill med på for eksempel på campingferien, skal enten være en af de mindre uden ben, eller have sammenklappelige eller aftagelige ben. Du kan også få en lille kuglegrill, hvor låget kan sættes fast, når den transporteres. Så undgår du at eventuelle grillkul og aske fra grillen kommer ud i bilen.
Aftagelig askeopsamler: Noget af det besværlige ved en kulgrill er, at du skal skille dig af med asken efter brug. Her kan det være en fordel, hvis kulgrillen er udstyret med en aftagelig askeopsamler. Det gør det lettere, at få asken ud af grillen. Og lettere at bære asken væk.
Sidebord: Et sidebord er praktisk til at placere mad og arbejdsredskaber på, mens du arbejder på grillen. Så vil du give dig selv de bedste arbejdsbetingelser ved kulgrillen, er det en god ide at overveje en kulgrill med et eller to sideborde.
Alternativer til en kulgrill
Inden du beslutter dig for at købe en kulgrill, skader det ikke at se på de alternativer, der findes. Men mindre du er fanatisk kulgrill-fan, selvfølgelig. Blandt alternativerne er for eksempel en:
Weber kulgrill: En Weber kulgrill giver det alle fordelene ved at vælge en kuglegrill til at lave mad på. Samtidig får du et mere praktisk design, en mere anvendelig grill, en gennemtænkt opbygning, solid kvalitet og et kæmpe udvalg af tilbehør.
Elektrisk grill: Er du i tvivl, om du har tålmodigheden til at vente på, at dine grillkul varmer op, bør du lige tjekke en elektrisk grill ud. De findes i modeller, der kan bruges både ude og inde. Det betyder, at du kan stå i tørvejr, når det regner eller om vinteren og grille indendørs.
Gasgrill: En gasgrill bruger gas til opvarmningen. Det betyder, at den er varm stort set med det samme. Og du let kan ændre temperaturen. Den er dog en del dyrere end en kulgrill.
Find nemt din næste kulgrill gennem Hvidevarebanditten.dk
Du kan ikke købe din kulgrill direkte hos Hvidevarebanditten.dk. I stedet kan du få overblik over markedet for kulgrill i øjeblikket, og hvor du kan gøre en tryg handel, hvis du vil købe din nye kulgrill på nettet.
For vi har kun medtaget de webshops, som har de bedste anmeldelser på Trustpilot. Det giver dig de bedste muligheder for at få en god kundeoplevelse, når du handler hos dem.
Klikker du ind på de enkelte modeller i oversigten ovenfor, kan du både læse mere om den enkelte kulgrill, og se, hvad den koster hos de webshops, vi har udvalgt.
Så kan du nemt finde den billigste webshop, som har din kulgrill på lager. Og være helt sikker på, at den bliver leveret om aftalt – og at deres kundeservice er i orden.